AA Istanbul Photo Awards 2016 yarışmasının sergisi açıldı

Düzenleyen:
AA Istanbul Photo Awards 2016 yarışmasının sergisi açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Anadolu Ajansı'nın (AA) bu yıl ikincisini düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016 yarışmasının ilk sergisi, Ankara'da açıldı.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ve çok sayıda katılımcı tarafından Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergide, geçen yıl dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel bir özetini anlatan 30 fotoğraf yer aldı.

Mutanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı olarak uluslararası alanda bir değere sahip yarışmayı düzenlemekten dolayı büyük bir onur duyduklarını söyledi. Yarışmada özellikle Suriye'de ve savaş ortamında yaşanan dramı tüm dünyaya yansıtan fotoğrafların yer aldığına işaret eden Mutanoğlu, "Anadolu Ajansı bu toprakların sesi olarak uluslararası alanda bir varlık gösteriyor bu yarışmayla. AA olarak bir şekilde Türkiye'de siyaseti, ekonomiyi, dünya ekonomisini, dünyanın genel gidişatını takip ediyoruz ama diğer taraftan da gazeteci olarak başka insanların dertlerini de uluslararası camianın gündemine taşımak gibi bir meselemiz var, AA olarak bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum." dedi.

Suriye'deki bir hastanede çekilen, yüzünde kan ve çaresizliğin ifadesi olan çocuğun, Suriye'deki durumu tüm dünyaya en iyi şekilde özetlediğini vurgulayan Mutanoğlu, bu karenin artık acıların, savaşların çocuklar düzeyine kadar indiğini tüm dünyaya haykırdığını kaydetti.

"Fotoğraflar belge niteliğinde"
AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, AA'nın dünyaya tanıklık ettiğini belirterek, tebrik etti. Çoğu fotoğrafın hüzün verici, savaş ortamını anlattığını dile getiren İsen, fotoğrafları canlı örnekleriyle gelecek nesillere aktaracak önemli bir belge olarak nitelendirdi. 

Fotoğraf alanında önemli isimler jüride buluştu
AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel de uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards'ın AA'nın organize ettiği en önemli etkinlikten biri olduğunu söyledi.

Ahmet Sel, yarışmanın en önemli özelliğinden bir tanesinin de jüri üyeleri olduğuna dikkati çekerek, Istanbul Photo Awards'ın bu yılki jüri üyeleri arasında Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü ve Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, World Press Photo ödüllü Guillaume Herbaut, son 25 yılda dünyada hemen hemen tüm savaş ve çatışmaları yerinde izleyen dünyaca ünlü foto muhabiri Laurent Van der Stockt, ABD Ulusal Basın Fotoğrafçıları Birliğinin 2013'te "Yılın Fotoğraf Editörü" seçtiği Newsweek Fotoğraf Editörü James Wellford, Le Monde gazetesi Fotoğraf Direktörü Nicolas Jimenez, Pulitzer ödüllü ve "Istanbul Photo Awards 2015 - Yılın Fotoğrafı" ödülünün sahibi Daniel Berehulak'ın yer aldığını aktardı.

Gazeteci Abdülkadir Selvi ise AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurduğunu söyledi. Yarışma ile AA'nın çok başarılı bir misyonu yerine getirdiğine işaret eden Selvi, "Buradaki fotoğraflar, sadece bir sanat faaliyeti olmanın da ötesinde bir insanlık adına gösterilen çabanın eseri." ifadelerini kullandı.

Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’ndeki sergi, 1 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...