Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barutçu Hanı tarihî kimliğine kavuşuyor

Düzenleyen:
Barutçu Hanı tarihî kimliğine kavuşuyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Şanlıurfa'nın tarihî bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin Barutçu Hanı'ndaki restore uygulaması devam ediyor.

Geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanan 3 katlı Barutçu Han’daki çalışmalar halkın takdirini topluyor. Osmanlı mimarisiyle tarihî İpekyolu üzerinde inşa edilen Barutçu Hanı, dönemin önemli ticaret merkezi Urfa’da tüccarlar tarafından hem ticaret hem de dinlenme amaçlı kullanılmıştı. Tarihî Kapalı Çarşı içerisindeki Demirciler Pazarının kuzeyinde yer alan Barutçu Hanı, ayrıca Kurtuluş Savaşı döneminde cepheye gönderilen barut ve askeri malzemelerin burada tutulmasının ardından ’Barutçu’ ismini almıştı. Geçen süreç içerisinde yıpranarak tarihî dokusunu yitirmek üzere olan handa Büyükşehir Belediyesi çalışma başlatmıştı. Yarım asırdan bu yana küçük işletmelerin bulunduğu hanın tarihî özelliğine uygun bir şekilde hayata kazandırılması için çalışmalarını titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden çevre esnafı, çalışmaların tamamlanması ile bölge turizminin daha da gelişeceğini söyledi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...