'Geleneksel sanatlarımız teknolojiye yenilmesin'

Düzenleyen:
'Geleneksel sanatlarımız teknolojiye yenilmesin'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Moda Akademisi ve Dice Kayek iş birliği ile gerçekleştirilen "İzler Türk El Sanatları Koleksiyon Sergisi"nin açılışına katıldı.

İstanbul Moda Akademisinin (İMA) Nişantaşı'ndaki binasında gerçekleştirilen açılışta konuşan Erdoğan, "Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımıza hayat verme yolundaki gayretleri kutluyorum. Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler ne yazık ki el sanatlarımızı hayatımızdan çekip almaktadır. Oysa onlar, millî hafızamızı, kültürel mirasımızı içinde barındıran zenginliklerdir. Özgünlük, gelenek ve bilgi aktarımı, onlar sayesinde gerçekleşmektedir. Gelecek nesilleri bu kültürel zenginlikten mahrum etmemek adına onları yaşatmak sorumluluğumuzdur" dedi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise "Öğrenciler iğne oyası, tel sarma, tel kırma, çeşni bülbül ve sedef kakma sanatlarını kullanarak 15 sunum hazırladılar. Her bir öğrenci, el dikişiyle üçer kıyafet tasarlayarak, geleneksel el sanatlarını yeniden yorumladı. Günümüzde unutulmuş el işçiliğinin canlanmasına katkı sağladı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...