“Kadim Sanatın Işığı Yeni Dünyada”

Düzenleyen:
“Kadim Sanatın Işığı Yeni Dünyada”

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında ev sahipliğini yaptığı “Kadim Sanatın Işığı Yeni Dünyada” isimli sergi açıldı.

Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açılışı gerçekleştirilen sergide, “New York Islamic Arts” grubunun karma eserleri yer alıyor.  Eserler arasında grubunun kurucu eğitmeni Müjgan Başköylü’nün Kat’ı sanatının örneklerinden olan 38 adet eseri ve öğrencileri A. Elinor Holland, Zinnur Doganata, Behnaz Karjoo, Nurdan Yeneroğlu ve Nadia Celestin’in hat, tezhip, minyatür, ebru ve kat’ı tekniği ile çalıştıkları 30 eseri bulunuyor.
Serginin açılışında konuşan New York Islamic Arts Kurucusu ve Eğitmeni Müjgan Başköylü, kendilerine gelen talep doğrultusunda yaklaşık 9 ayda bu sergiyi hazırladıklarını bildirdi. Yunus Emre ile de alakalı çalışmaların yer aldığı “Kadim Sanatın Işığı Yeni Dünya’da’’ isimli sergi, 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...