Üsküp'te Türk öğrenciden meraklılarına hat dersi

Düzenleyen:
Üsküp'te Türk öğrenciden meraklılarına hat dersi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te eğitim alan üniversite öğrencisi Kemer, hat sanatını farklı kültürlerden insanlara aktarmak için Türk Çarşısı'ndaki tarihi bedestendeki atölyede kurs veriyor.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te eğitim alan üniversite öğrencisi Mahmut Enes Kemer, hat sanatını farklı kültürlerden insanlara aktarmak için Türk Çarşısı'ndaki tarihi bedestende kurduğu küçük atölyede farklı milletlerden öğrencilere kurs veriyor.

Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde grafik tasarımı eğitimi alan Kemer, daha önce Üsküp sokaklarında icra ettiği hat sanatını farklı milletlerden öğrencilere öğreterek, kendi tabiriyle "bayrağı devretmek" için hat kursu vermeye başladı.

Üsküp'te Türk öğrenciden meraklılarına hat dersi

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kemer, yoğun bir sürecin ardından Üsküp'teki bazı sivil toplum kuruluşlarının da yardımıyla kurs açmayı başardıklarını belirterek, duyuru dahi yapılmadan çok sayıda başvuru aldıklarını ve ilgiden oldukça memnun kaldığını söyledi.

Üsküp'te Türk öğrenciden meraklılarına hat dersi

Tarihi bedestendeki kurs sayesinde hat sanatı eğitimi vermenin yanı sıra farklı milletlerden öğrencilerin de buluştuğu bir grup oluşturduklarını anlatan Kemer, güzel bir atmosfer sağlayarak güzel çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

"HAT SANATINI BİZE ÇOK İYİ ANLATTI"

Kursa katılan öğrencilerden Karadağlı Sauda Nurkovic de hat sanatına büyük bir ilgi duyduğunu belirterek, üniversiteden arkadaşı olan Kemer'in hat sanatını kendilerine çok iyi anlattığını söyledi.

Üsküp'te Türk öğrenciden meraklılarına hat dersi

Kursta geçirdikleri zamanın dışında internetten de hat sanatı ile ilgili araştırmalar yaptığını anlatan Nurkovic, "Memleketim Rozaje'ye döndüğümde de bu kursa devam etmeyi planlıyorum. Belki ben de birilerine bunu öğretebilirim. Çünkü böyle bir kurs bizim oralarda yok." dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...