Eurovision'da kazanan Ukrayna

Eurovision'da kazanan Ukrayna

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ukrayna'yı Eurovision şarkı yarışmasında, yaklaşık 200 bin Kırımlı Tatarın 18 Mayıs 1944 tarihinde, Ruslar tarafından yurtlarından sürgün edilişini anlatan “1944” şarkısı ile Jamala temsil etti.

Eurovision'da Ukrayna 534 puan olarak 1. oldu. Şarkıcı Jamala, "1944" isimli şarkısının büyükannesinin kucağında beş çocuğuyla 18 Mayıs 1944'te, Kırım'dan Orta Asya'ya sürgün edilişinin hikayesinden esinlenerek hazırladığını açıklamıştı.

"Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım"

Jamala'nın "1944" isimli şarkısının nakarat kısmında, Kırım Türkçesi ile "Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım" ifadeleri yer alıyor.
İkinci Dünya Savaşı sırasında, Josef Stalin'in emriyle Sovyet hükmeti, Almanlarla işbirliği yaptıkları suçlamasıyla Kırımlı Tatarlar hakkında sürgün kararı almıştı. 18 Mayıs 1944 yılında başlayan sürgünle yaklaşık 200 bin Kırımlı Tatar, Özbekistan, Kazakistan ve Sovyetler Birliği'nin diğer bölgelerine sürgün edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...