Sanatçıların buluşma noktası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sanatçıların buluşma noktası

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Dicle Nehri’nin üzerinde bulunan tarihî Osmanlı Kışlası, Iraklı gazeteci, yazar, sanatçı ve diğer entelektüellerin ülkedeki gelişmeleri değerlendirdikleri buluşma noktası konumunda.

Kışlanın müdavimlerinden Iraklı yazar Ahmed İbrahim, “Kışla, Iraklı yazar, edebiyatçı, gazeteci ve diğer entelektüellerin tek nefes alabildikleri yer. Bu insanlar ülkedeki çeşitli gelişmeleri burada tartışır ve değerlendirir” dedi. İbrahim, entelektüel genç neslin de mekana olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Iraklı edebiyatçı Kerim el-Hazeli de “Iraklı entelektüeller, yaşanan terör ve şiddet olaylarına kültürel anlamda direniş göstererek buraya akın ediyor. Burada kendimizi psikolojik olarak rahat hissediyoruz” ifadelerini kullandı. Kadın gazeteci Emel Ammar da tarihi yapının mimarisini “büyüleyici” şeklinde tanımlayarak, “Osmanlı’nın adıyla anılan ve bakımsız bırakılmasına rağmen büyüleyici mimarisiyle hala ayakta duran kışla, bizim için bir kültür çarşısıdır” diye konuştu. Vali Mehmed Namık Paşa döneminde (1861-1863) inşa edilen kışlada bakırcılık, resim ve fotoğraf sanatına ait sergilerin yanı sıra zaman zaman şiir dinletileri düzenleniyor.  

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...