Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' ramazana hazır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' ramazana hazır

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi, bakım ve temizlik çalışmalarıyla ramazan ayına hazırlandı.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin her ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. 

Ramazana özel hazırlık yapıldı

Her ramazan olduğu gibi bu yıl da Selimiye Camisi'nde özel hazırlık yaptıklarını yaptıklarını belirten Üzüm, "Camimizin bütün avizeleri temizlendi. Halıların tamamı yıkandı. İç mekan yeniden elden geçirildi. Yanmayan ampullerin yerine yenileri takıldı. Şamdanlar ve lambalar temizlendi. Tertemiz pırıl pırıl bir cami olarak ziyaretçilerini bekliyor. Bizler de büyük bir heyecanla ramazanı bekliyoruz. Ramazan ayı çok bereketli bir ay. Bu bereket camiyi ziyaret eden kişilerde de hissediliyor. Gönüller ramazana hazırlandı, binlerce insan teravih namazını Selimiye'de kılmak için hazırlık yapıyor.''diye konuştu.

Üzüm, hijyen ve temizliğine büyük önem verdiklerini camide bir yandan temizlik çalışmaları yapıldığını, diğer yandan da vaaz programları hazırlandığını aktardı.

"Yılın her dönemi ziyaretçilerin yoğun ilgisi var"

Selimiye Camisi'nin fiziki ve manevi yapısıyla Müslümanların gönül dünyasında çok büyük anlam ifade ettiğini vurgulayan Üzüm, caminin yılın her mevsimi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini dile getirdi.

Üzüm, camiyi her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin ziyaret ettiğini ve bu sayının özellikle ramazanda yoğunlaştığını kaydetti.

Ramazanda günde ortalama 10 bin kişinin geldiği Selimiye Camisi'nin Kadir Gecesi'nde yaklaşık 30 bin kişiyi ağırladığını anlatan Üzüm, "Selimiye'yi ziyarete gelen vatandaşların, özellikle çocuklarını da yanında getirmesini tavsiye ediyoruz. Çocukluk döneminde Selimiye ile buluşan kişilerin ilerleyen yaşlarda bunun faydalarını göreceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...