Kapadokya'da balon turlarının yeni adresi Ihlara

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kapadokya'da balon turlarının yeni adresi Ihlara

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Dünyanın en büyük kanyonlarından Ihlara Vadisi üzerinde başlatılan sıcak hava balon uçuşları ile Kapadokya'da balon turizmi için yeni bir uçuş sahası oluşturuldu.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde yar alan ve geçen yıl 491 bin 380 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ihlara'nın, balon turları sayesinde daha fazla turisti misafir etmesi bekleniyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2016 yılı itibarıyla Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki Ihlara Vadisi'nde, Kapadokya'nın ikinci balon uçuş sahası oluşturuldu. İzin işlemleri ve deneme uçuşlarının ardından ticari uçuşlar başladı." dedi. 

En fazla ziyaret edilen 10 ören yerinden biri
"Güzelyurt, Ihlara ve Hasandağı" konseptiyle planlanan uçuş sahasının görsellik açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Doğan, şöyle devam etti:

"Ihlara Vadisi konseptli uçuşlarla ilgi yaklaşık 3 yıldan beri çalışma yürütüyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler, bölgede yapılan tetkikler ve izinlerin ardından uçuşlar başladı. Sıcak hava balon turları, Güzelyurt merkezindeki Manastır Vadisi, Ihlara Vadisi ve Selime arasındaki bölgede yer alıyor. Yaklaşık bir saat süren balon turunda Kapadokya bölgesinin tüm güzelliklerini görmek mümkün. İnşallah bu uçuşlar devam edecek, Ihlara ve çevresindeki güzellikler turistler için ayrı bir görsel şölene dönüşecek."

Vadi ve Hasandağı manzarası
Güzelyurt Kaymakamı Yakup Güven da balon turlarının bölge turizmini geliştireceğine işaret ederek, "Vadi üzerinde ilk balon uçuşunu yaptık. Ihlara'yı gezmek güzel ama yukarıdan izlemek ayrı güzel. Ihlara'nın tepeden görünüşü, balonun vadi tabanında süzülmesi görülmeye değer. Ayrıca Hasandağı manzarasıyla balon turlarının buraya hareketlilik kazandıracağına inanıyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...