Köydeki müze dünyaya açılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Köydeki müze dünyaya açılıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Prof. Dr. Koçan'ın, 2010'da Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepede kurduğu Baksı Müzesi'nin Amerika, Avustralya ve Uzak Doğu'da tanınması için çalışmalar yürütülüyor.

Sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın, sanatın büyük şehirlere sıkıştığı düşüncesinden hareketle 2010'da Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepede kurduğu Baksı Müzesi'nin dünyaya açılması için çalışmalar yapılıyor.

Bayburt kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki bulunan ve eski adı Baksı olan Bayraktar köyünde kurulan Baksı Müzesi'nde çağdaş sanat ve geleneksel el sanatları eserleri aynı çatı altında bulunuyor.

Avrupa Konseyi 2014 Yılı Müze Ödülü, aynı yıl TBMM Onur Ödülü ve daha birçok ödüle layık görülen Baksı Müzesi'nin kurucusu Koçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşıdığı dinamizm ve anlam derinliğinin bölgede onaylanıyor olmasının müze için yeni bir aşama olduğunu söyledi.

Uluslararası sergi açılacak

Koçan, her yıl Baksı Müzesi'nde sergi düzenlediklerini, bu sene de büyük bir sergi yapmayı planladıklarını anlatarak "Barbara Polla'nın kreatörlüğünde 'Hüsamettin Koçan' sergisi açacağız. Bu sergi, uluslararası bir sergi olacak. Doğrudan doğruya Bayburt, uluslararası ortamla kültürel etkileşime geçecek, kültürel ilişki kuracak. Onun için de bizim açımızdan son derece önemli" dedi.

Müzenin kurulduğu günden bugüne kadar uluslararası bütün ilişkileri İstanbul üzerinden yaptıklarını aktaran Koçan, artık uluslararası ilişkilerin Bayburt'tan gerçekleştirileceğini vurguladı.

Amerika, Avustralya ve Uzak Doğu'ya kadar ulaşmayı amaçladıklarını dile getiren Koçan, "Bunun anlamı şudur, artık bu küresel dünyada burası bir uluslararası merkez olmaya doğru gidiyor. Burada da büyük bir şansımız var. Baksı'ya yönelik uluslararası büyük bir sempati ve kabul var. Bu, son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...