Camileri 'hat'la güzelleştiriyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Camileri 'hat'la güzelleştiriyorlar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bolu'da hat sanatı gönüllüleri tarafından kurulan "Hüsnücanlar Sanat Topluluğu", camilerde yaptığı çalışmalarla ibadethanelerin çehresini güzelleştiriyor.

Hat sanatçısı Güldane Ergin Can öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler, Bolu ili, ilçeleri ve köylerinde bulunan camilerin hat sanatı ile süslenmesi için çalışma başlattı.

El becerilerini kullanarak kağıt, keçe ve iplerden ürettikleri kitap ayraçlarını çeşitli etkinlik ve organizasyonlarda satarak, elde edilen gelirle boya ve fırça alan topluluk üyeleri, Mudurnu ilçesine bağlı Güneyfelakettin köyü Muslar Mahallesi'nde bulunan camide hat çalışması yaptı.

Çalışmalar hakkında, AA muhabirine bilgi veren Hüsnücanlar Sanat Topluluğu Başkanı Can, "Hat sanatını sevdirmek, insanların camiye gelebilmelerini sağlamak amacıyla bir iyilik hareketi başlattık. Bu harekete katılan gönüllü üniversite, lise öğrencisi ve sivillerle caminin iç kısmına hat yapma kararı aldık." dedi.

Çalışmaya 29 kişinin katıldığını ve 3 günün sonunda köy camisinin yeni bir çehreye kavuştuğunu ifade eden Can, "Başka köylerde de çalışmak isteriz. Benim üçüncü tecrübem, onların ilk deneyimi. Çok başarılılar ve bırakmak istemiyorlar. Mesaileri dolsa bile burada kalmak istiyorlar. Bu gerçekten sabır gerektiren bir iş. Sabrettikleri için teşekkür ederim." diye konuştu.

Can ayrıca ilde ihtiyacı olan bütün camilerde bu tarz çalışmalar yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...