Basra'daki Osmanlı mirası: Vali Sarayı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Basra'daki Osmanlı mirası: Vali Sarayı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Irak'ın Basra kentinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen "Vali Sarayı", kent merkezinin tarihi eserleri arasındaki yerini koruyor.

Basra Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hamid Hamdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basra'nın önemli tarihi yapılarından Vali Sarayı'nın 1905 yılında Osmanlı döneminde inşa edildiğini söyledi.

Hamdan, Birinci Dünya Savaşı sırasında Basra'ya vali vekili olarak atanan Albay Suphi Bey'in ikamet ettiği sarayın daha sonra bölgeyi işgal eden İngilizler tarafından karargah olarak kullanıldığını ifade etti.

İki katlı yapıda 14 odanın bulunduğunu aktaran Hamdan, 800 metrekarelik sarayın ilk olarak 2000 yılında restore edildiğini belirtti.

"Müzeye çevrilip ziyarete açılsın"

Basra'nın eski yerleşim bölgelerinden el-Başa (Paşa) Mahallesi'nde bulunan Vali Sarayı bugün kentteki kültürel etkinlikler kapsamında resim, fotoğraf sergileri ve şiir dinletilerine ev sahipliği yapıyor.

Basra halkı ise sarayın müzeye çevrilerek her zaman halkın ziyaretine açık olmasını istiyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...