Safranbolu 'çifte bayram' yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Safranbolu 'çifte bayram' yapacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

UNESCO Kültür Mirası Listesindeki Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Safranbolu'da, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 150 bin turistin ağırlanması hedefleniyor.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakları keşfederek "zamanda yolculuk" yapmak isteyen yerli turistlerin yanı sıra yabacı turistlerden gelen rezervasyon talepleri, turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Bölgedeki otellerde doluluk oranları da yüzde 70'i buldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olmasının ilçeye çifte bayram yaşattığını söyledi.

Önceki yıllara oranla turist sayısında az da olsa bir duraksama yaşadıklarını, hedeflerine ulaşmak için bu tür tatillerin faydalı olduğunu ifade eden Aksoy, "Safranbolu'ya gelecek olanlar için özellikle yola çıkmadan önce rezervasyonlarını yaptırmalarını öneriyorum. 3 bin yıllık kültürel zenginliklerin eşsiz güzelliğini uzatılan bayram tatilinde yaşamak isteyenler ilçemizi tercih ediyor. Şimdiden rezervasyon durumu yüzde 70'leri buldu." diye konuştu.

Hedef 150 bin turisti ağırlamak

Safranbolu'nun Türkiye'nin büyük şehirlerine yakın bir noktada olduğunu ve bu kentlerden yoğun talep gördüklerini vurgulayan Aksoy, şöyle bayramda 150 bin civarında misafirin Safranbolu'ya uğramasını beklediklerini belirtti.

Aksoy, bütün hazırlıklarının tamamladıklarını, otel, pansiyon ve yeme içme yerlerinin denetleneceğini dile getirerek, firmaların özel programlar düzenleyeceğini, konuklarını güler yüzlü göndermek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...