Van Gogh'a ait olduğu tahmin edilen tablodaki incelemeler sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Van Gogh'a ait olduğu tahmin edilen tablodaki incelemeler sürüyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Tokat'ta ele geçirilen tablonun ünlü ressam Vincent Van Gogh'un "Yetim Adamlar" serisine ait olup olmadığının belirlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma devam ediyor.

Tokat'ta polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen yağlı boya tablonun, Gogh'un "Yetim Adamlar" serisine ait olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca çalışma yapılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl iki kişinin tarihi eser satma hazırlığında olduğu bilgisi üzerine polisin yaptığı operasyonda ele geçirilen yağlı boya tablonun, Tokat Müzesi'nde koruma altında bulunduğunu söyledi.

Eserin ünlü ressama ait olmasını arzu ettiklerini dile getiren Akyüz, "Eğer bu tablo gerçek ise bu zamana kadar eseri müzemizde saklamamız bile önemli. Bakanlığımız titiz bir çalışma yapıyor. Yapılacak çalışma ile tablonun ünlü ressam Gogh'un 'Yetim Adamlar' serisine ait olup olmadığı belirlenecek. Bu çalışma ne zaman biter, kesin bir şey söyleyemeyiz." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...