Avrupa’dan gelenleri ilk Selimiye karşılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa’dan gelenleri ilk Selimiye karşılıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

İhtişamıyla Avrupa topraklarından Türkiye’ye gelenleri karşılayan Selimiye Avrupa’dan Türkiye’ye gelişte ilk seçilebilen eser olması dolayısıyla da dikkati çekiyor.

İhtişamıyla Avrupa topraklarından Türkiye’ye gelenleri karşılayan Selimiye Camisi mimarisiyle ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Osmanlı mimarisinin en önemli simgelerinden, Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye, 4,5 asırdır heybetiyle serhat kenti Edirne’den dünyayı selamlıyor.

Mimar Sinan tarafından inşa edilen ve 1575 yılında ibadete açılan Selimiye Camisi, yapıldığı dönemde Osmanlı Devleti’nin gücünü ve büyüklüğünü de simgeliyor.

Kubbesinden minaresine, akustiğinden süslemelerine kadar ziyaret edenleri kendisine hayran bırakan Selimiye, ihtişamıyla Avrupa’dan Türkiye’ye gelişte ilk seçilebilen eser olması dolayısıyla da dikkati çekiyor. Şehrin her tarafından görülen, hem İstanbul hem de Avrupa yönünden girişlerde misafirlerini karşılayan Selimiye, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer almasıyla da önemi her geçen gün artıyor.

Gurbetçileri önce Selimiye'nin minaresi sonra da kubbeleri selamlıyor

Edirne’ye girişte heybetiyle konuklarını karşılayan Selimiye’yi görmek en çok gurbetçilerin ruhunu okşuyor.

Uzun yıllar yurt dışında geçimlerini sağlamak amacıyla sıla özlemiyle yaşayan gurbetin hasret dolu insanları, yıllık izinleri için vatana doğru yoluna koyulduklarında, onları daha yabancı topraklardayken önce Selimiye'nin minaresi sonra da kubbeleri selamlıyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde İzmir’e baba ocağını ziyarete giden Bahar İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha Türkiye’ye giriş yapmadan görülebilen Selimiye’nin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hollanda’dan gelen Dilek Bağcı da Türkiye’de kendilerini karşılayan Türk bayrağı ve Selimiye’nin anlatılmayacak şekilde manevi duygular yaşattığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...