Kılıç üreticileri “dönem” dizilerinden memnun

Düzenleyen:
Kılıç üreticileri “dönem” dizilerinden memnun

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye ve yurt dışındaki bazı ülkelerde izlenen Osmanlı dönemlerini anlatan televizyon dizileri, kılıç, kama ve hançere olan talebi artırdı.

TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” başta olmak üzere Osmanlı dönemi dizilerinde kullanılan kılıçların birçok kişi tarafından aksesuar olarak satın alınması, ustalarının yüzünü güldürüyor.
Bursa’da bıçakçılık yapan Fikri Tüfek, Osmanlı ordusunda silah tamircisi ve bıçak ustası olan büyük dedesinden bu yana ailesinin bu işle uğraştığını söyledi. Bıçak, kama, hançer, kılıçtan oluşan bin 200’e yakın çeşitte ürünleri bulunduğunu anlatan Tüfek, son aylarda özellikle Osmanlı kılıçlarına ilginin yüksek olduğunu aktardı.
Tüfek, “Diriliş Ertuğrul” gibi dönem dizilerinin kılıç, kama ve hançere olan talebi artırdığını belirterek şöyle devam etti: “Satışlarımız 5-6 katına çıktı. Diriliş Ertuğrul dizisinde kullanılan kılıçlara, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, İran ve Türk Cumhuriyetlerinden yoğun talep var. Ürünlerimiz Bursalı ünlü bıçak ustası Turgut Aydemir elinde şekilleniyor. Zaten dizide kullanılan birçok kılıç ve savaş baltası Bursa’da üretildi. Bir kılıç, ortalama bir haftada yapılıyor. Savaş baltaları, tanesi 300 liradan satılıyor. Kılıçlar ise boyutuna ve sapının yapıldığı malzemeye göre 400 ile bin 100 lira arasında değişiyor. Kılıçları alan vatandaşlar koleksiyon amacıyla ya da süs eşyası olarak kullanmak için alıyorlar.’’

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...