Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İslam mirası Türkiye’ye getirildi

Düzenleyen:
İslam mirası Türkiye’ye getirildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İslam medeniyetinin hüküm sürdüğü coğrafyalarda bilim, teknoloji, güzel sanatlar gibi birçok alanda yeni buluşlar yapan bilim insanlarının eser ve çalışmaları sergileniyor.

Dünyamızdaki İslam mirasının keşfedilmesini ve İslam medeniyetinin bin yıllık Orta Çağ’da bilimsel ve kültürel başarılarına dair farkındalığı artırmayı amaçlayan ‘Uluslararası 1001 İcat Sergisi’, Biruni Üniversitesi tarafından Türkiye’ye getirildi. Biruni Üniversitesi ve Fatih Belediyesi iş birliği ile açılan, Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun desteklediği sergide, 7’nci yüzyıl ile 17’nci yüzyıl arasındaki bin yıllık dönemde Türkiye dahil olmak üzere İslam medeniyetinin hüküm sürdüğü coğrafyalarda bilim, teknoloji, güzel sanatlar gibi birçok alanda yeni buluşlar yapan bilim insanlarının eser ve çalışmaları sergileniyor. Sergide, bir bölümü günümüzde hâlâ kullanılan, bir bölümü ise astronomi, mimari, mühendislik, tıp ve sanatta bugün kullandığımız teknik ve aletlerin atası olan İslam medeniyetinin icatları, keşifleri ve onların mucitleri yer alıyor. Sergi halka açık ve 15 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek. Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel “Bu sergiyi getirmemizin sebebi öğrencilerin bilim insanı olma yolunda ilerlemesini teşvik etmek ve bin yıl sonra bile 21’inci yüzyılın Biruni’lerinin yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. İslam medeniyetinin bilim ve teknolojiye yaptığı katkıyı kuşaklara aktarmak için sergi büyük önem taşıyor. Gelecek nesillere örnek şahsiyetler sunarak onların da bilim ve teknoloji alanındaki yeni çalışmalara imza atmalarına ilham ve destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...