Hüsamettin Elçi şiirleri: "Gecenin Rengi"

Hüsamettin Elçi şiirleri: "Gecenin Rengi"

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Şiirlerinde hece ve aruz vezinlerini kullanan Hüsamettin Elçi'nin "Gecenin Rengi" isimli şiir kitabıyla birlikte, kendi sesinden yorumladığı 10 şiir ve Anne klibinin de yer aldığı bir CD veriliyor.

nbsp;##tgvideo##


1991 Yılında "Çilegâh", 2001 Yılında "Birkaç Mısraymış Meğer" isimli şiir kitaplarını yayınlayan Şerafettin Elçi, son şiir kitabı "Gecenin Rengi" çıktı. 1970'li yıllardan günümüze kadar yazdığı şiirlerde herkesin kendinden bir şeyler bulacağına inandığını dile getiren Hüsamettin Elçi kitabın arka sayfasında bunu şöyle ifade ediyor: "İstedim ki bu kitabı alan her kişi şiirimde kendini, hatıralarını, hatta hayallerinden bir şeyler bulsun." Şiirlerinde hece ve aruz vezinlerini kullandığını söyleyen şair mütevazı yapısını da şu iki mısra ile dile getiriyor: "Hayat sevgi, mutluluk, ne varsa sence değer/ Ben toplayıp çıkardım, birkaç mısraymış meğer." Şiir kitabının adına uygun olarak siyah zeminli bir kapak tasarımı ile sade bir görüntü çizen 'Gecenin Rengi' isimli şiir kitabında, bir de Türkiye'de bir ilk olan sürpriz bir uygulama var.

Kendi sesinden klip ve şiir CD'si

"Ben şiirimi ya hayalimde yaşadım ya da yaşadığımı yazdım. İstedim ki her şiir, gönlümden geçtiği kadar saf ve katkısız kağıda dökülsün. İstedim ki kitabımda ki şiirlerimde tek kelime yersiz ve mânâsız kullanılmasın. İstedim ki bu kitabı okuyan her insan, şiirimde kendini, hayallerini ve hatıralarından bir şeyleri bulsun" diyen Elçinin ayrıca kendi sesinden yorumladığı 10 şiir ve Anne klibinin de yer aldığı bir cd kitapla birlikte sunulmaktadır.
www.husamettinelci.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...