Kukla Festivali’nde Karagöz hayat buldu

Düzenleyen:
Kukla Festivali’nde Karagöz hayat buldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyanın en renkli kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali başladı.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL

Küçükçekmece Belediyesinin ev sahipliğinde, İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival çerçevesinde bir dizi sergi, konser ve faaliyet sanatseverlerle buluşacak. UNESCO kültür mirası taşıyıcısı, Karagöz sanatçısı Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde gerçekleşen festivalin açılışı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katıldığı  “Karagözün Dünyası” adlı sergiyle yapıldı. Sergide, Cengiz Özek yapımı Karagöz figürlerinin yanı sıra Mengü Ertel, Yurdaer Altıntaş, Nuri Abaç gibi isimlerin aynı minvaldeki çalışmaları da yer alıyor. Küçükçekmece’deki Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergide, Türk Gölge Tiyatrosunun göç yolları, beslendiği kaynakları Stefan Carelius tarafından hazırlanan özel grafik tasarımlarıyla anlatıldı. Bu sene Kukla Festivali’nde, 7 yerli oyun, 10 ülkeden 12 yabancı topluluk yer alacak.11 ülkeden 20 grubun katılacağı bu faaliyet 29 Ekim’e kadar devam edecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...