HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriyeli foto muhabirinden 'Halep' kitabı

Düzenleyen:
Suriyeli foto muhabirinden 'Halep' kitabı
Suriye, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Foto muhabiri Abdurabbu, 2013-2014 yıllarında Halep'te çektiği fotoğraflardan oluşan kitabının Beyrut'taki imza günü etkinliğine katıldı.

Suriyeli foto muhabiri Ammar Abdurabbu, Suriye'de iç savaşın pençesinde yaşam mücadelesi veren Halep kentini 2013-2014 yıllarında çektiği fotoğraflarla anlattığı kitabını Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta tanıttı.

Beyrut'taki Ayyam Galerisi'nde düzenlenen sergi kapsamında, Abdurabbu'nun Halep'in kent merkezi ve kırsalında halkın korkuları, fedakarlıkları ve birlikteliğini konu alan fotoğraflarından oluşan kitabı için imza günü etkinliği yapıldı.

Abdurabbu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabının Batıda hakim olan, Halep'in Suriye rejimi ve terör örgütü DEAŞ'tan ibaret hayalet bir kent haline geldiği yönündeki algıyı düzeltmeyi amaçladığını söyledi.

Batı toplumlarının Suriye'de sadece savaşçıların olduğunu düşündüğünü belirten Abdurabbu, "Ancak orada yaşamı zorlaştıran koşullara rağmen sanat, tarih ve kültürel miras olduğunu unutuyorlar." dedi.

Abdurabbu, kitabında "yaşamayı seven ancak savaş nedeniyle bundan mahrum olan" Suriye halkına umut olmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da 1966 yılında doğan foto muhabiri Ammar Abdurabbu, bir süre Libya ve Lübnan'da yaşadı. Son olarak 1978 yılında Fransa'ya giden Abdurabbu, kariyeri boyunca aralarında Irak'ın da olduğu birçok savaş bölgesinde görev yaptı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...