HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ecdadın sağlık sırrı Osmanlı çayı

Düzenleyen: /
Ecdadın sağlık sırrı Osmanlı çayı
Çay, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İçerisinde barındırdığı C vitamini sebebiyle özellikle kış aylarında tüketilen içecek, Bursalı bir girişimci tarafından 1975’ten bu yana vatandaşların hizmetine sunuluyor

Bursalı bir baharatçı tarafından zencefil, havlıcan, hibiskus, ıhlamur, karanfil, limon, portakal, tarçın, elma ve kekik gibi 22 çeşit baharattan hazırlanan, şeker yerine balla tatlandırılan Osmanlı çayı, Bursalı vatandaşların içini ısıtıyor. İçeriği ve karışım oranları sır gibi saklanan Osmanlı çayı, şifasıyla kış hastalıklarına karşı koruyucu olduğu gerekçesiyle özellikle soğuk havalarda sıklıkla tüketiliyor. Demliğin içine yerleştirilen süzgece bir miktar konulduktan sonra sıcak suyla demlenen çay, yaklaşık 5 dakika sonra içilmeye hazır hâle geliyor. Vücutta rahatlatıcı bir etki bırakan, koyu pembe rengindeki bu çay, içeriğinde birçok vitamin ve minerali de barındırıyor. Osmanlı damak tadını yansıtan çayı, günümüze taşıyan baharatçı Faruk Boztepe “Osmanlı çayı, C vitamini yüklüdür. Tansiyona çok iyi gelir. Şeker hastaları, balsız olarak tüketebilir. Siyah çay gibi demleyip, servis edilir. Demleme süresi de siyah çayla aynıdır. Yapımı oldukça kolaydır. Zaten burada demlemeye hazır bir şekilde hazırlayıp satışa sunuyoruz” dedi. Soğukların etkili olduğu bugünlerde Osmanlı çayının büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Boztepe “Bursa ve İstanbul’daki kafelere gönderiyorum. Yurt dışından da çok müşterimiz var’’ dedi. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...