HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Elazığ'da 165 yıllık kitabe bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elazığ'da 165 yıllık kitabe bulundu
Elazığ, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde bulunan tarihi Kızıl Kilise'de sürdürülen kazı çalışmalarında, kiliseye ait 165 yıllık kitabe bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Belediyesi, Harput'un eşsiz tarihi dokusunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı çalışmalar doğrultusunda tarihi Kızıl Kilise'de (Surpgarabet) rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine yönelik kazı ve sondaj çalışmalarını sürdürüyor.

Birinci dereceden arkeolojik sit alanı içinde yer alan 19. yüzyıla ait tarihi Kızıl Kilise'de sürdürülen kazı ve hafriyat çalışmaları sırasında 80x53 ebatında 1851 tarihli, Ermenice yazılı kitabeye ulaşıldı.

Kitabenin transgribinin yapılması için çalışmalara başlanırken, kitabe çalışmaların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek restorasyonda kullanılmak üzere Elazığ Müzesi'nde koruma altına alınacak.

Kazı çalışmaları sırasında ayrıca sütunçelere, sütun kaidelerine, giriş kapılarına ve mahzenlere ulaşılırken, çok sayıda da süsleme ögesi bulundu.

Gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarının ardından tarihi yapı ayağa kaldırılarak, Harput'un yaşayan turizm değerleri arasındaki yerini alacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...