Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karanlıktan şafağa Mersad’ın dünyası

Düzenleyen:
Karanlıktan şafağa Mersad’ın dünyası

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bosnalı sanatçı Mersad Berber’in, Srebrenitsa’nın ‘karanlığıyla’, tabiatın ‘aydınlığını’ birlikte yansıttığı eserleri Pera Müzesinde sergileniyor.

Kültür Sanat Servisi
Avrupa sanatının ustalarından ilham alan Mersad Berber’in ifade gücü ve kabiliyeti bir sergiyle meydana çıkıyor... 2012 yılında hayatını kaybeden sanatçının eserleri, ölümünden beş yıl sonra Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Küratörlüğünü Aida Abadzic Hodzic’in üstlendiği, “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” isimli sergi, Bosna’nın masalsı manzaralarına doğru bir seyahat mahiyetinde. Sergi aynı zamanda sanatçının diğer ressamlarla kurduğu diyalogları da görünür kılıyor. Berber’in eserlerinde tabii güzelliklerin yanı sıra Srebrenitsa’daki katliamın karanlık ve korkunç yönleri de görülüyor.
ÇİLEKEŞ ‘BEYGİR’
Farklı kültürler arasında bağ kuran Berber’in birçok eserinin merkezinde at figürü yer alıyor. Ne var ki bu figür, ağır iş ve evlilikleri, cenaze ve savaşları sembolize eden, Bosna dağlarının gayretkeş “yük beygiri”... Berber, bu at’la Bosna halkının yekpare hayat hikâyesini anlatıyor. “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” sergisi İstanbul Pera Müzesinde 7 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...