HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Lübnan’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

Düzenleyen: /
Lübnan’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı
Lübnan, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, dördüncü kez Lübnan'da açıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde, AA, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğiyle Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar şehrinde yer alan ve Türkmenlerin yoğun yaşadığı Aydamon kasabasında "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı sergi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Editörü Ömer Bulut Yüzgüleç, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Cengiz Eroğlu, TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt'un da hazır bulunduğu serginin açılışına akademisyenler, siyasiler ve din adamlarının yanı sıra Lübnanlılar ile bölgede yaşayan Türkmenler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükelçi Erciyes AA muhabirine yaptığı açıklamada, "15 Temmuz sonrasında FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğuna bütün dünyada ve Lübnan'da da dikkat çekmeye devam ettiklerini" belirterek, "Bunun yanı sıra halka da ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz sergilerden dördüncüsünü Aydamon'da yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sergiye desteğinden dolayı AA'ya teşekkür eden Erciyes sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz Türk halkının bir destanıdır. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasının dünyadaki nadir örneklerinden biridir, milletin gücünü göstermiştir. Bu çerçevede bu sergi de 15 Temmuz'daki demokrasi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamak için onların anılarının önünde saygı ile eğilmemiz için bir vesile oldu. Ben bu vesileyle fotoğrafları da bizlere sağladığınız için Anadolu Ajansına özellikle teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde hep birlikte gayret ederek FETÖ'nün sadece Türkiye için değil tüm dünya için ne kadar tehlikeli olduğunu göstermeye devam edeceğiz."

Daha önce Lübnan'ın başkenti Beyrut, güneydeki Sayda ve kuzeydeki Trablus'ta düzenlenen sergide, AA muhabirlerinin darbe gecesi çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...