HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kut'ül Amare belgesel haline getirilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kut'ül Amare belgesel haline getirilecek
Trt, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer olan Kut'ül Amare, şehitlerin yakınlarının tanıklıklarıyla belgesel haline getirilecek.

Türkiye'nin birçok bölgesindeki şehitlerin çok sayıda yakınıyla yapılacak görüşmelerin yer alacağı 13 bölümden oluşacak belgesel, kısa süre sonra TRT AVAZ'da yayınlanacak.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan "Zaferin Çocukları-Kut’ül Amare" isimli belgeselin yapımcısı ve yönetmeni Feridun Cesur, geçen yıl 100. yılı olan zaferin yeni nesillerce tanınarak tarihi hafızaya kaydedilmesi ve kamuoyunda "unutturulan zafer" olarak bilinen Kut'ül Amare'nin en doğru şekilde anlatılması amacıyla belgeseli çekmeye karar verdiklerini belirtti.

Cesur, Türkiye’de alanında ilk olacak belgeselde, o dönemdeki resmi belgeler, gazete haberleri ve çeşitli dergilerin yanı sıra Kut'ül Amare'ye giden süreçte akademisyenlerin paylaşacağı tarih bilgilerinin de yer alacağını kaydetti. 

"Gönül sınırları siyasi sınırların çok ötesindedir"

Cesur, konunun kamuoyuna hatırlatılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek uzun yıllardır bu zaferin halka unutturulduğunu ve neticesinde de özellikle gençlerin Kut’ül Amare Zaferi'nden habersiz olduğunu dile getirdi.

Birinci Dünya Savaşı'nda binlerce vatan evladının, toprakları uğruna canını kaybettiğini anlatan Cesur, "Bu nedenle unutturulan Kut'ül Amare Zaferi'nde şehit olanları hatırlatmak ve geleceğe not düşmek bizim görevimiz. Bazı kesimler 'Neden Irak'ta veya Suriye'deyiz' diye soruyor. Kutül Amare'de, Şam'da Halep’te dedelerimiz kanını döktüğü için olabilir mi? Bazı ülkeler vardır, gönül sınırları siyasi sınırlarının çok çok ötesindedir. Türkiye de onlardan biridir. Türkiye, onun için Balkanlar'da, Kafkaslar'da ve Ortadoğu'da olmak zorundadır." diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...