Antalya Film Festivali’nde 'global devrim'

Düzenleyen:
Antalya Film Festivali’nde 'global devrim'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

54. defa tertiplenecek festival, ‘ulusal film yarışma kategorisi’nin kaldırılmasıyla tamamen milletlerarası oldu.

Türkiye’nin en prestijli sinema organizasyonlarından olan Uluslararası Antalya Film Festivali’nde çok radikal bir değişikliğe imza atılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 54’üncüsünü düzenleyeceği festivalde, ‘ulusal film yarışma kategorisi’ kaldırıldı. 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival artık tek dalda, uluslararası film yarışması bölümüyle devam edecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı olan Menderes Türel, dün İstanbul’da bir otelde gazetecilerle basın toplantısında bir araya geldi. Türel “Artık festivalin yarışma bölümünü tamamen uluslararası hâle dönüştürüyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmayı birleştirerek daha güçlü bir yarışma programı gerçekleştireceğiz” dedi. Milletlerarası yarışmaya yerli filmlerin de katılacağını hatırlatan Türel, “Böylece Türk sinemasının dünyaya açılımını daha güçlü şekilde desteklemiş olacağız” şekilde konuştu.

HALKLA İÇ İÇE OLACAK

Öte yandan idare ve komitenin değiştiği Antalya Film Festivali’nin artistik direktörlüğünü film yapımcısı Mike Downey, danışmanlığını Mirsad Purivatra, Antalya Film Forum direktörlüğünü de yapımcı Zeynep Atakan üstlenecek. Halkla daha iç içe olacak festivalde; en iyi filme 50 bin, en iyi yönetmene 25 bin avro mükâfat verilecek. Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü olarak da 10 bin avro takdim edilecek. Festivale bu yıl “Çocuklar İçin Sinema” bölümü ilave edilecek. Açılacak “Yemek ve Gastronomi” bölümünde de, gastronomiyle alakalı filmler gösterilecek.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...