Hanzala’nın babası el-Ali için sergi

Düzenleyen:
Hanzala’nın babası el-Ali için sergi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Filistin mücadelesinin sembolü olan “Hanzala” karakterinin çizeri Naci el-Ali, ölümünün 30. yılında bir sergiyle anılıyor.

Eli belinde, ayakları çıplak, dünyaya sırtını dönmüş ve herkese küskün bir çocuk... “Hanzala” isimli karakter yıllarca Filistin mücadelesinin sessiz çığlığı oldu. İşte bu sembol karakterin çizeri Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin eserleri, ilk defa Türkiye’de sergide bir araya geldi. Sanatçının ölümünün 30. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen “Naci el-Ali” sergisi, İstanbul’daki Bağımsız Sanat Vakfında sanatseverlerle buluştu. Kelimat Sanat Galerisi’nin katkılarıyla açılan sergide, Naci el-Ali’nin Londra’da yaşayan ailesinden hususi izin alınarak getirilen 10 orijinal tablosu ve karikatüristin arkadaşı Hani Mazhar’ın yaptığı iki eser yer alıyor. Eserlerle Filistin’den sürülüp çeşitli memleketlerde yaşamaya zorlanan, ardından hâlâ aydınlanamayan bir cinayete kurban giden sanatçı el-Ali’nin hayatına odaklanılıyor. 
Uzun bir müddettir bu sergiyi açmayı planladıklarını söyleyen Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı “Sanatçının bir derdi olması ve onu savunması benim için çok önemli. Böyle sanatçılara her zaman saygı duydum. Çünkü sanatın bu toplumsal işlevini çok önemsiyorum” diye konuştu. Sergi, 10 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...