Lezzetinin sırrı kekikle beslenen oğlaktan geliyor

Düzenleyen:
Lezzetinin sırrı kekikle  beslenen oğlaktan geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kaş’ta denizden bin 200 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası’nda Yörüklerin bir asırlık lezzeti olan Gömbe tepsi kebabı, ilçeyi ziyaret edenlerin büyük beğenisini topluyor.

Kaş’ta denizden bin 200 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası’nda Yörüklerin bir asırlık lezzeti olan Gömbe tepsi kebabı, ilçeyi ziyaret edenlerin büyük beğenisini topluyor. Kebabının lezzeti, sedir, çam ve ardıç ağaçlarıyla kaplı dağlarda kekikle beslenen oğlaklardan kaynaklanıyor. Sadece bölgede yetişen oğlakların ön ayakları ve kaburga kemiklerinden yapılan kebap, ziyaretçilerin ve turistlerin ilgisini çekiyor. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer “İlçemizde alternatif turizmleri geliştirmek adına gastronomi turizmini çok önemsiyoruz. Yöresel kebabımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Gelen misafirlere mutlaka tattırıyoruz. Ziyaretçilerin kebabın ardından Sedir ormanlarından çıkan kaynak sularından içebiliyor” dedi. Gömbe tepsi kebabı ustası Ümit Kale “Oğlaklar dağlarda kekikle beslendiği için bölgede ‘kekik kokulu et’ diye adlandırılıyor. Oğlak etini taş fırında ortalama bir saat 45 dakika pişiriyoruz. Et çok yumuşak bir hâl alıyor” diye konuştu. ANTALYA 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...