'Siyah Papanın Casusu Wilfrid S. Blunt' çok satanlar listesinde

Düzenleyen:
'Siyah Papanın Casusu Wilfrid S. Blunt' çok satanlar listesinde

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Lawrence’ın ‘kâhin’ dediği ünlü İngiliz casus Wilfrid Scawen Blunt'ın yaptıklarını konu alan Siyah Papanın Casusu Wilfrid S. Blunt bize çok önemli ipuçları veriyor.Aynı zamanda çok satanlar listesinde de yerini aldı.

Elinizdeki eser, tamamen İngiliz Arşiv Belgelerine dayalı olarak yazılmış olup Casusluk Tarihi açısından büyük önem taşımakta, Ortadoğu’nun şekillenişi hakkında önemli ipuçları vermektedir.Eser; konu bağlamında okuyucusunun bilgi dağarcığına/anlam dünyasına ciddi bir katkı sunmaktadır.Ünlü İngiliz casus Thomas Edward Lawrence’ın ‘kâhin’ dediği Wilfrid Scawen Blunt (1840-1922) hayatını, Müslüman Türkleri Arap topraklarından atmaya ve İslam’da reform yapmaya adamış bir İngiliz casusudur.  Blunt, şimdiki Papa Franciscus’un da mensubu olduğu Cizvitlere hizmet ediyordu. Churchill’in üstadıydı. Mısırlı, İrlandalı ve Hintli Ulusalcıların ve Jön Türkler’in yakın dostuydu. Mısır’ın Osmanlı Devleti’nden kopartılmasında büyük rol oynadı. En büyük rakibi olarak gördüğü Sultan II. Abdülhamid’in tahttan indirilişini ve Şerif Hüseyin isyanını görecek kadar uzun yaşadı.Wilfrid Scawen Blunt’ı ve bağlantılarını bilmeden, ne Cizvitlerin ve Britanya’nın İslam politikasını, ne de günümüz İslam dünyasını anlamak mümkün...

'Siyah Papanın Casusu Wilfrid S. Blunt' çok satanlar listesinde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...