HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yunus Emre Enstitüsü Çin'le kültürel diplomasi çalışmalarına hız verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunus Emre Enstitüsü Çin'le kültürel diplomasi çalışmalarına hız verdi
Çin, Yunus Emre, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Çin Halk Cumhuriyeti'nde 2018 yılının "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi ve Türkiye'den Çin'e üst düzey ziyaretlerin yapılmasının ardından, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) de bölgeye yönelik kültürel diplomasi çalışmalarını hızlandırdı.

Enstitü, Türkiye'nin Çin'de daha etkin tanıtılmasına katkı sağlamak ve Türkiye'nin turizm potansiyelini tanıtmak için Çinli medya mensuplarını ve Çin'in ünlü yıldızlarını Türkiye'de ağırlarken, hayata geçirdiği projelerle Çinliler arasında Türkiye'yi daha bilinir kılma çalışmalarını sürdürüyor.

Kapadokya videosunu bir günde bir milyon kişi izledi

Enstitünün organizasyonu ile Kapadokya'da çekilen video, bir anda bölgeyi Çin'de en bilinen mekanlar arasına soktu.

Uzakdoğu'nun genç yıldızı, TF Boys'un solisti Wang Junkai'nın 18'inci yaş günü için 18 ülkede, 12 ayrı yönetmen tarafından sürpriz filmler çekildi.

Ünlü yıldız için Türkiye'de çekilen film, YEE'nin organizasyonuyla Kapadokya'da yapıldı. Yönetmenliğini Enes Ateş'in üstlendiği "Balloons in the Valley" adlı film 24 saatte, 1 milyon izleyiciye ulaşırken, 155 bin kez paylaşıldı, 100 bin beğeni aldı ve hakkında binlerce yorum yapıldı.

Çinli gençler filme dair oldukça pozitif yorumlarda bulundu. Yorumlarda Kapadokya, büyüleyici ve gizemli bir film platosuna benzetildi.

Videodaki "Türkiye çok güzel bir ülke. Mutlaka gitmek istiyorum. Çok farklı bir yer. Sanki bu dünyadan bir yer değil gibi." yorumları üzerine FunClub yöneticileri Weibo'daki hesabından Wang Junkai'ye "Türkiye'de konser verir misin?" teklifinde bulundu. Teklife binlerce destek yorumu geldi. Sanatçının hayranları, yorumlarda Kapadokya'yı çok beğendiklerini ve konserin Türkiye'de yapılması durumunda gelmek istediklerini dile getirdi.

Bu arada, haziran ayında Çin'in önemli medya kuruluşlarının temsilcilerini Türkiye'de ağırlayan YEE, bu ayın son haftasında da Çin'den bir grup önemli medya mensubunu Türkiye'de konuk edecek.

Çinli medya mensuplarının Türkiye hakkındaki değerlendirmeleri, haber, söyleşi ve klipler Çin medyasında büyük ilgi görmüştü.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...