HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ksanthos Antik Kenti'nde 2 bin yıllık heykelcik bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ksanthos Antik Kenti'nde 2 bin yıllık heykelcik bulundu
Ksanthos, Antalya, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Ksanthos Antik Kenti'nde devam eden kazılarda yaklaşık 2 bin yıllık, kafası, kol ve bacakları bulunmayan bir heykelcik bulundu.

Ksanthos Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Aytaç Dönmez, 2017 kazı sezonunda odaklanılan noktanın antik kentin tiyatrosu olduğunu söyledi.

Dönmez, tiyatro içindeki 15 alanda sondaj kazılar yapıldığını, özellikle erken dönem tiyatrosu hakkında önemli sonuçlara ulaşıldığını bildirdi.

Tiyatronun sahne binasında bulunan odalarda yapılan çalışmalarda, mitolojide müziğin, sanatın, güneşin, ateşin ve şiirin tanrısı olarak geçen Apollon'a ait olduğu düşünülen, kafası ile kol ve bacakları daha önceden kırılmış 35 santimetre uzunluğunda bir heykelcik bulunduğunu kaydeden Dönmez, yaklaşık 2 bin yıllık olduğu belirlenen heykelcik ve diğer buluntularla ilgili araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

"Gerekli incelemelerin ardından sergilenecek"

Heykelciğin gerekli incelemenin ardından sergileneceğini ifade eden Dönmez, kazılarda ortaya çıkan bu gibi tarihi eserlerin heyecanlarını arttırdığını dile getirdi.

Antik kentin tarihi birikiminin ortaya çıkarılması için çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Dönmez, bu çalışmalar kapsamında tiyatro içinde bulunan tüm mimari parçaların taş tarlasına kaldırıldığını ve böylece alanın ziyaretçilerin gezmesi için daha uygun bir hale getirildiğini anlattı. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...