- Transformers One fragmanı geldi!
6 saat 59 dakika önce

Transformers One fragmanı geldi! Yeni filmde Optimus Prime'ı Chris Hemsworth seslendiriyor

Paramount Pictures Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry ve Scarlett Johansson'un seslendirdiği animasyon filmi "Transformers One" fragmanını yayınladı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 18 dakika önce

Son filmi olmayacak! Tarantino "The Movie Critic"i çekmekten vazgeçti!

Quentin Tarantino daha önce yönetmen olarak son filmi olacağını söylediği "The Movie Critic"i artık çekmeyi planlamıyor. Yönetmen projeden vazgeçtiğini doğruladı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 33 dakika önce

9 ülkeden 2 bin 827 eser yer aldı! Ankara'daki bienalde sanatçılar Filistin'e dikkat çekti

'Barış İçin Küçük Bir Şey Yap: Hibrit İyi Niyet Performans Bienali'nde "barış" vurgusu yapıldı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
7 saat 51 dakika önce

Cacabey Gökbilim Medresesi halka açıldı! Hem ibadet hem de tefekkür alanı oldu

Kırşehir'de, tarihiyle bilinen ve şehrin meydanında yer alan Cacabey Medresesi; şehirde yaşayan insanların ibadet ve tefekkür alanı oldu.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
9 saat 2 dakika önce

Bakanı taş eden kadın! Medusa mozaiği ziyarete açıldı

Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde kış aylarında üzeri kapatılan yaklaşık 2000 yıllık Medusa mozaiği yeniden ziyarete açıldı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
9 saat 30 dakika önce

Müezzinlikten plakçılığa! Mevlid okurken son nefesini veren Hafız Burhan

Osmanlının son devir müezzinlerinin bir çoğu yeni devirde müzikle geçimlerini temin etmek durumunda kalıyor. Klasik Türk şiirinin eserlerini seslendiren ve pek çoğu hâfız olan bu isimlerden biri de Hafız Burhan'dır. Türk şiirinin pek çok klasiğini özel yorumlarla seslendiren Hafız Burhan, 1943 yılının 18 Nisan günü Ankara’da Hacı Bayram Camii’nde mevlid okurken son nefesini veriyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
12 saat 6 dakika önce

Antalya'da 3 bin 500 yıllık cadde keşfedildi! 800 metre uzunluğunda sütunları var

Antalya'nın tarihi sembollerinden Hıdırlık Kulesi'ndeki arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait 3 bin 500 yıllık 800 metre uzunluğunda sütunlu cadde keşfedildi. Şu ana kadar 100 metresi gün yüzüne çıkarılan alan, Üçkapılar mevkiine kadar uzanıyor ve denize kadar olan bağlantısına sahip.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
13 saat 5 dakika önce

"Kanıt" belgeseli büyük beğeni topladı! İsrail'in savaş suçları gözler önüne serildi

İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" belgeselinin gala gösterimi yapıldı. Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan film, galaya katılanların büyük beğenisini topladı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
13 saat 58 dakika önce

Rusya Büyükelçisi tanıttı! Ben Vladimir Putin kitabı yayında

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in farklı zamanlarda yaptığı konuşmalarının yer aldığı ‘Ben Vladimir Putin’ adlı kitabın tanıtıldı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
14 saat 29 dakika önce

Kültürümüzden üç unsur ortak miras olma yolunda!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025 yılında yapılacak olan 20. Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda değerlendirilmek üzere üç kültürel miras unsurunu daha UNESCO'ya aday gösterdi: Yoğurt, keçe ve Antep nakışı!
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
15 saat 21 dakika önce

Afyonkarahisar'da Klasik Müzik Festivali! Sanat yönetmeni: Bakanlık desteğiyle bu aşı tuttu!

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Bakanlığın desteğiyle bu dönüşümün yaşandığını ifade ederek, "Afyonkarahisar'da başardığımız Klasik Müzik Festivali projesi, Türkiye'de sosyolojik açıdan çok önemli bir sonuçtur" dedi. Festival 23 Nisan'a kadar devam edecek.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
15 saat 45 dakika önce

Çıta yüksek film kısa! Yeşilay yarışmasının teması "gençlik ve uyuşturucu"

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği yarışma, Türkiye genelinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil üniversitelerde öğrenim gören tüm öğrencilerin katılımına açık olacak.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
17 Nisan 2024 - 15:05

21 filmi Oscar alan Participant Media kapanıyor!

Toplam 21 Oscar ödülüne layık görülen filmlerin ortak yapımcılığını üstlenen şirket Participant Media, kuruluşundan 20 yıl sonra faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Spotlight, Green Book, Lincoln dahil olmak üzere önemli filmlere imza atan şirket çalışanlarını işten çıkaracak.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
17 Nisan 2024 - 14:07

Fransız soul müzisyeni Imany'den Türkiye çıkarması

İlk albümü 'Shape of a Broken Heart' ile 3 ülkede platin plak ödülü kazanan Fransız soul müzisyeni Imany, haziran ayında Türkiye’ye geliyor. Ünlü müzisyen İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’de hayranları ile buluşacak.
 - Sultan Abdülaziz'in bilinmeyen fotoğrafları ortaya çıktı
17 Nisan 2024 - 13:16

Avusturya'da Osmanlı sultanına esas duruş! Sultan Abdülaziz'in bilinmeyen fotoğrafları paylaşıldı!

Sosyal medyada Osmanlı hanedan fotoğrafları paylaşan bir sayfa Sultan Abdülaziz'in pek bilinmeyen fotoğraflarını paylaştı.
 - Tataristanlı sanatçı deprem bölgesini fotoğrafladı
17 Nisan 2024 - 12:25

Tataristanlı sanatçı deprem bölgesini fotoğrafladı: Hikâyeler acıklı kalpler umut dolu

Türkiye’de yaşayan Tataristan kökenli ressam Aygül Okutan, bu defa eline fırça değil, kamera aldı ve Hatay’daki 6 Şubat deprem felaketinin izlerini fotoğrafladı. Okutan’ın çektiği kareler ise “Dost Gözünden Hatay” adlı sergiye taşındı. Okutan "Deprem bölgesinde hikâyeler acı dolu olsa bile insanların kalbinde umutsuzluk yoktu" diyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
17 Nisan 2024 - 12:11

Özal'ın Sultan Abdülhamid itirafı: Bize yanlış öğrettiler, ittihatçılar imparatorluğu bozuk para gibi harcamış!

Vefatının üzerinden 31 yıl geçen Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Türk siyasi tarihinde unutulmaz işlere imza attı. Sultan Abdülhamid'e 'Kızıl Sultan' denilmesi hakkında yaptığı bir itiraf da tarihe geçti. Özal dedesiyle tartışmasından sonra onun haklı çıktığını görerek şu suali soruyor: "1909 ile 1918 yılları arasında koskoca imparatorluk bozuk para gibi harcanmış. Şimdi birisi Kızıl Sultan, öbürleri hürriyet kahramanı öyle mi?"
 - Turgut Özal'ı vefatının 31. yılında hasretle yâd ediyoruz
17 Nisan 2024 - 10:42

İlklerin Cumhurbaşkanı Turgut Özal unutulmayacak eserler bıraktı

Vefatının üzerinden 31 yıl geçen Turgut Özal, Türkiye'ye bilim, kültür, sanat ve teknolojide ilkleri getirdi. Dünyayla entegre bir ülke için siyasete getirdiği yeniliklerle unutulmayacak bir iz bıraktı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
17 Nisan 2024 - 09:33

'Geçmişten Geleceğe' karma sanat sergisi 15 sanatçıyı buluşturdu!

Turizm Haftası çerçevesinde Bayburt Belediyesi Taşhan Sanat Galerisi'nde, 'Geçmişten Geleceğe' konseptli geleneksel el sanatları, çağdaş resim ve taş işleme karma sergisi açtı.
 - Türk sanatçılar Batı’da tanıtılmıyor
17 Nisan 2024 - 03:21

CI İstanbul Vakfı Başkanı Ali Güreli: Türk sanatçılar Batı’da tanıtılmıyor

Sanat dünyasının tanınmış ismi Ali Güreli “Türk sanatçıların yurt dışında tanıtımı hiç yok. Sanatçılar kendi ilişkilerini kurarak Batı’dan davetler alıyor ve sergilere katılabiliyorlar” diyor. Güreli, geleneksel eserlerin ise Türkiye’den Orta Doğu’ya ucuza satıldığını söylüyor.
 - İsrailli sanatçıdan bienal protestosu
17 Nisan 2024 - 02:33

'Venedik'e katılmıyor! İsrailli sanatçıdan bienal protestosu

Venedik Bienali’nde İsrail’i temsil etmesi planlanan sanatçı Ruth Patir, Gazze’de ateşkes sağlanana ve rehine takası anlaşmasına varılana kadar İsrail pavyonunu açmayı reddettiğini söyledi.
Sona Git