'Ayla' filminin başrol oyuncuları: Oscar'da lobi ve siyaset var

Düzenleyen:
'Ayla' filminin başrol oyuncuları: Oscar'da lobi ve siyaset var

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Akademi ödülünün kendilerini aşan bir durum olduğunu dile getiren Murat Yıldırım “Oscar’a gidebilirdik ancak oralarda lobiler dönüyor” dedi.

Kore Savaşı’nda yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin başından geçen olaylardan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan “Ayla” filmi, Berlin galasında izleyicilerle buluştu. Cineplex Neukölln sinemasında düzenlenen galaya katılan oyuncular İsmail Hacıoğlu, Murat Yıldırım ve Ali Atay, film gösteriminin ardından sahneye çıkarak Berlin’de seyircilerle bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. “Ayla” filminde Astsubay Süleyman Dilbirliği karakterini canlandıran İsmail Hacıoğlu, iki hafta önce vefat eden Süleyman Dilbirliği ve eşine rahmet dileyerek “Oscar’a gidemedik ama Berlin’e geldik. O işlerde biraz siyaset dönüyor” dedi. Üsteğmen Mesut rolündeki Murat Yıldırım, filmin Oscar’a aday gösterilmemesinin hatırlatılması üzerine bu konuya da değindi. “Ayla” filmini çekerken Oscar’ı düşünmediklerini, bu fikrin sonradan oluştuğunu anlatan Yıldırım “Bu film gidebilir miydi, evet gidebilirdi ancak bizi aşan bir durum. Oralarda lobiler dönüyor” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...