Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Afrika'daki Osmanlılar vatan hasretiyle yanıyor

Düzenleyen:
Güney Afrika'daki Osmanlılar vatan hasretiyle yanıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Osmanlı'nın 32'nci padişahı Abdülaziz, Müslümanlar arasındaki ihtilafları çözmek ve İslami ilimleri öğretmek için Afrika'nın güneyindeki Ümit Burnu'na Osmanlı âlimi Ebubekir Efendi'yi gönderir.

O âlim vasıtasıyla bölgede Müslümanların sayısı hızla artar. Ebubekir Efendi'nin torunu Hişam Nimetullah Efendi, ata toprağını ziyaret etmek için geldiği Erzurum'da dedesini ve yaşadıklarını anlattı. Şehre üçüncü defa geldiğini aktaran Nimetullah Efendi “Dedem,  Türkiye'yi hiç unutmadı. Bunu Cape Town'da yaptığımız araştırmalar ve belgelerde görüyoruz. Erzurum'a olan hasreti yüzünden oradaki evini 'Erzurum Taş Konak' olarak adlandırmış. Bu sebeple kültür mirasını korumak en çok bu şehre yakışır. Ailemden bazıları Eskişehir ve İstanbul'a taşındı. Güney Afrika'da kalanlar Anadolu hasretiyle hayatını sürdürüyor” ifadelerini kullandı. 

Güney Afrika'daki Osmanlılar vatan hasretiyle yanıyor

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...