Türkiye’nin eczacılık tarihi bu müzede

Türkiye’nin  eczacılık tarihi  bu müzede

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilen “Türk Eczacılık Tarihi İhtisas Müzesi”, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde açıldı.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, açılışta yaptığı konuşmada, Eczacılık Fakültesi’nin Türkiye’deki eczacılık kültürünün başvuru merkezi niteliğinde olduğunu söyledi. Üniversitede 900’den fazla diploma programı ve 550 anabilim dalı olduğunu ifade eden Ak, “Üniversitemiz, Türkiye’nin akademik camianın en güçlü omurgasını teşkil etmektedir. Bu temsiliyet, bize büyük sorumluluklar da getiriyor” dedi.
Prof. Dr. Ak, müzeciliğin sadece objelerin sergilenmesi olmadığını belirterek, “Üniversitemizde, müze sayılabilecek kültürü, hikayeleri ve objeleri barındırıyoruz. Müzecilik bölümümüz, kültürel miras varlıklarını koruma yüksek lisans programımız var. Şu anda burada üniversitemizin 6. müzesini açıyoruz. Bu da bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Yeni 2 müzemizi de açmak için çalışmalara devam ediyoruz. Belki de Türkiye’nin en büyük tıp tarihi müzesini kuruyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...