15 Temmuz için beş millet birleşti

Düzenleyen:
15 Temmuz için beş millet birleşti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yönetmeni Azeri, senaristi Türk, solisti Amerikalı, oyuncuları ise dört farklı milletten öğrencilerden oluşan tiyatro oyunu, bugün Saraybosna'da sahnelenecek.

Ümit Tanrıseven

Bosna Hersek'te Türk girişimciler tarafından kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bünyesindeki Sınırların Ötesinde Uluslararası Gençlik Kulübü çatısı altında buluşan yaklaşık 100 öğrenci, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananları "Bu Devlet; Bizim" isimli tiyatro oyunu ile sahnelemeye hazırlanıyor. Dört aydır yoğun şekilde çalışmalarına devam edilen tiyatro oyunu, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini ve Türk milletinin o geceki destansı mücadelesini Bosnalılara anlatmayı hedefliyor. Ekibin hazırladığı oyunda, Bosna Hersek, Türkiye, Azerbaycan, ABD ve Moritanya'dan amatörler performanslarını sergileyecek. Sahnelerinde Boşnakça ve Türkçenin de kullanılacağı tiyatro oyununda, Boşnakçanın konuşulduğu tiratlarda Türkçe altyazı, Türkçenin konuşulduğu tiratlarda ise İngilizce ve Boşnakça altyazı olacak. Oyun, Saraybosna'daki Bosna Kültür Merkezi'nde yerel saatle 17.30'da sahnelenecek.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...