Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aydın'da 2 bin yıllık lahit tesadüfen bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Aydın'da 2 bin yıllık lahit tesadüfen bulundu

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / AA

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Afrodisyas Antik Kenti'nde kaçak kazılan bölgede bulunan 2 bin yıllık lahdin zengin ve soylu birine ait olduğu değerlendiriliyor.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Afrodisyas Antik Kenti'nde kaçak kazılmış bölgede lahit bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Afrodisyas Antik Kenti'nin bulunduğu bölgede devriye görevi yaparken henüz tamamı çıkartılmamış bir lahit farkederek durumu müze yetkililerine bildirdi.

Kazılan bölgede inceleme yapan yetkililer, bir kısmı toprağın altındaki lahdi çıkartarak Afrodisyas Müzesi'ne götürdü.

Jandarma, kaçak kazıyı kimin yaptığını bulmak için çalışma başlattı.

KAÇAK KAZI YAPILMIŞ

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lahdin kimin tarafından yapıldığı bilinmeyen kaçak kazıyla bulunduğunu söyledi.

Lahdin önemli bir eser olduğunu düşündüklerini ifade eden Büyüknalçacı, "Şu anda üstü temizleniyor. Altında ölen kişinin kemikleri var mı yok mu ona bakacağız. Mezardaki işlemelere bakılırsa zengin ve soylu birinin mezarı gibi duruyor. Milattan sonra yaklaşık 1. yüzyıl gibi duruyor. Afrodisyas’ta bulunan en değerli lahitlerden birisi olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...