Resimlere bahar geldi

Resimlere bahar geldi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Baharın en canlı günlerini yaşadığımız bir zamanda, ressam İlhami Atalay’ın birbirinden renkli eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Atalay’ın “Bahar” isimli sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde görücüye çıkıyor. 31 Mayıs’a kadar açık kalacak sergide, canlanma mevsimin ruhunu yansıtacak “bahar” ve “zikir” temalarına sahip yağlıboya eserler görülebiliyor. Eserlerde, ağaç ve çiçek kompozisyonları dikkat çekiyor. Atalay’ın sanat anlayışına değinen serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen “Ressam Atalay, sanat hayatının hiçbir döneminde kolaya tenezzül etmedi. Batı’yı taklit etmenin prim yaptığı, büyük yenilik sanıldığı yıllarda, Avrupa’da eğitim almış bir ressam olarak, inatla sadece kendi olmayı başardı. İlhami Atalay özgün ve özerk duruşuyla gelecek kuşaklara kaynak olacak bir sanat birikimine imza attı” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...