Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kitabı açmadan satın almayın

Kitabı açmadan satın almayın

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yeni Dünya Vakfı’nda devam eden kültür programı “Bâbıâli Enderun Sohbetleri”ne Çağrı Yayınları’nın kurucusu, yayıncı Şaban Kurt misafir oldu.

Kurt, “Yayın Dünyamızdan Unutulmaz Hatıralar” başlıklı konuşmasında yayıncılık macerasını anlattı. Tecrübeli yayıncı Kurt, konuşmasında kitap alınırken seçici davranılması gerektiğine vurgu yaptı. Kurt “Kitabı almadan önce açıp çeşitli yerlerine rastgele bakılmalı. İki paragraf okuyup yazar doğru cümle kurmuş mu diye incelemeli. Yazdığı şeyi güzel ifade ediyorsa, tercüme ederken ya da yazarken konuyu anlamış demektir. Eğer güzel ifade edemiyorsa ticari kitaptır, onları almasınlar” diye konuştu.  Türkiye’de az kitap okunmasının sebeplerini de değerlendiren Kurt şöyle konuştu: “Türkiye’de, ana dilde ne eğitim yapılıyor ne öğretim yapılıyor. Yabancı dile önem verildiği için zeki çocuklarımız okumaya vakit bulamıyorlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...