En iddialı filmler Adana’da yarışacak

En iddialı filmler Adana’da yarışacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yirmi beşinci defa seyirciyle buluşmaya hazırlanan Uluslararası Adana Film Festivali’nde bir birinden çarpıcı filmler yarışacak.

Dün İstanbul lansmanı gerçekleştirilen festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ile Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda finale kalan eserler açıklandı. Toplamda 900 bin lira para mükâfatının dağıtılacağı festivalde; M. Fazıl Coşkun’un “Anons” filminin yanı sıra “Arada”, “Aydede” ve “Kaos” gibi 15 eser yerli kategoride yarışacak. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise
“Şüphe” (Burning) “Domestik” (Domestique) ve “Çifte Hayatlar” (Double Vies) gibi filmler yer alacak. Festival 22-30 Eylül’de düzenlenecek.

YEREL OLMADAN OLMAZ!
Festivalin yerelden dünyaya ulaşan bir kimliğin olduğunu ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü “Yerel olmadan, millî olmadan evrensel olunmaz. Biz yerli sinemamızı öne çıkararak uluslararası kimliğiyle bütünleştirerek bu festivali yapıyoruz” diye konuştu. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...