Festivale yıldız yağacak

Festivale yıldız yağacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Elli beşinci yılında 55 filmlik bir programla sinemaseverleri selamlamaya hazırlanan Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bu yıl da yıldız yağmuru yaşanacak.

MURAT ÖZTEKİN

Yarın başlayacak festivalde yapılacak olan geleneksel kortej, Türk sinemasının ve televizyon dünyasının birbirinden elit misafirlerini Antalya halkıyla buluşturacak. Cam Piramit önünden başlayacak kortej, şehri dolaşacak. 5 Ekim’e kadar devam edecek festival çerçevesinde iki Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi, Macar yönetmen Bela Tarr, yönetmen Ferzan Özpetek, sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz, Terminatör 3 filminin yıldızı Kristinna Loken, ABD’li oyuncu Eric Roberts gibi çok sayıda isim festival için Antalya’da olacak. Dünya sinemasının en iyilerinin yarışacağı festivalde uluslararası yarışma kategorisinde
8 yabancı ve 2 yerli film var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...