Yerli sinema şöleni!

Yerli sinema şöleni!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Altın Portakal’da geçen sene yerli kategorinin kaldırılmasından sonra Türk sinemacıların daha çok rağbet ettiği Adana Film Festivali yine “yerli” bir havada gerçekleşti.

MURAT ÖZTEKİN

Dün sona eren festivalde birbirinden çarpıcı Türk filmleri ön plana çıktı. Festivalde, “En İyi Film Ödülü”nü “Sibel”in yanı sıra “Jüri Özel” ödülü dâhil 4 mükâfata birden layık görülen “Anons” filmi de çok konuşuldu. Ali Seçkiner Alıcı ve Tarhan Karagöz gibi oyuncuların yer aldığı film, Türkiye’nin darbeler tarihinden ironik bir hikâyeyi işliyor. Eser, Talat Aydemir’in 1963’teki darbe teşebbüsünün radyodan anonslanma safhası anlatılıyor. Çarpıcı görüntü yönetimiyle beğenilen film, ironik mizahıyla da dikkat çekti.  Festivalin zevkle seyredilen eserlerinden biri de yönetmen Osman Nail Doğan’ın “Güvercin Hırsızları” filmiydi. İki çocuğun trajik hikâyesinin işlendiği filmdeki rolüyle Seyit Nizam Yılmaz “Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü”nü kazandı. Yönetmen Ali Kemal Çınar’ın “Arada” filmi ise Türkiye’deki Kürtçe dil meselesinde empatiye odaklanan ancak ideolojik duruşuyla tartışılacak bir eserdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...