Yönetmen Saraçoğlu: İyilik meselesi de sorgulanmalı

Düzenleyen:
Yönetmen Saraçoğlu: İyilik meselesi de sorgulanmalı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sekizinci Malatya Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri ve paralel faaliyetlerle devam ediyor. Festivalde yarışan filmlerden “Borç”un ilk gösterimi önceki gün gerçekleştirildi.

MURAT ÖZTEKİN

Gösterimin ardından yönetmen ve senarist Vuslat Saraçoğlu, oyuncular Serdar Orçin ve İpek Türktan, kurgucu Naim Kanat ve sanatçı Ali Mehmet Kekik’in katılımıyla bir mülakat gerçekleştirildi. Burada söz alan Saraçoğlu, filmde iyilik meselesini sorguladıklarını söyledi. “Uzun müddettir de iyilik mefhumu üzerine düşünüyordum” diyen Saraçoğlu şöyle konuştu: Bir karakteri ele alıp bütün boyutlarıyla doğruları yanlışlarıyla incelemek istedim. İyi insanlar bizim toplumumuzda nostaljik algılanıyor ama bunun arka planında ne var bilmiyoruz. Birisi 25 kişiye iyilik yapmış ama bir kişiye çok büyük bir zalimlik etmiş olabiliyor mesela... O zaman o kişi hâlâ iyi biri midir? Biraz böyle bir şeylerin arka planına bakmak gibi bir amacım vardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...