HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hırvat yazar: Osmanlı yıkmadı aksine inşa etti

Düzenleyen: /
Hırvat yazar: Osmanlı yıkmadı aksine inşa etti
İvana Sojat, İvana Sojat Ezan, Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yeni çıkan “Ezan” isimli romanında Kanuni Sultan Süleyman devrini kaleme alan Hırvat yazar Ivana Sojat, Osmanlılardan övgüyle bahsetti.

MURAT ÖZTEKİN

Yazar Sojat, Osmanlıların devamlı yakıp yıkan bir topluluk olarak gösterilmeye çalışıldığını hatırlatarak, “Osmanlılar fethettikleri yerleri yakıp yıkmadı aksine inşa ve ihya etti. Onlar bu bölgeye gelmeden önce nehirlerimizin üzerine köprü inşa edilmemişti. Osmanlılar, Romalıların bıraktığı yerden inşa etmeye devam etmişlerdir” diye konuştu. Osmanlının tatbik ettiği devşirme sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hırvat yazar şöyle konuştu: Devşirme sistemi aslında feodalizmden kaçıştı. Zira Hristiyan ailelerin çocukları doğuştan köle olmaya mahkûmdu. Kabiliyetleri ve zekâları göz ardı ediliyordu. Tahsil görüp gelişmelerine imkân tanınmıyordu. Devşirme sistemiyle Payitaht ve yakınlarına götürülen çocuklar ise eğitilip yüksek mevkilere ulaşma fırsatı buluyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...