ABD’de Türk filmleri rüzgârı

ABD’de Türk filmleri rüzgârı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kuzey Amerika’nın en önemli sinema faaliyetlerinden olan 18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali (BTFMF), Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini Amerikalı seyirciyle buluşturacak.

MURAT ÖZTEKİN

Yarın Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filminin gösterimi ile başlayacak olan BTFMF, Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği ‘Halef’ filmi ile 21 Mart’ta sona erecek. Festival programında ayrıca Tunç Okan’ın ‘Otobüs’, Mustafa Karadeniz’in ‘Çınar’, Sefa Öztürk’ün ‘Güven’, Hacı Mehmet Duranoğlu ve Atalay Taşdiken’in ‘Bırakın Çocuk Oynasın’, Vuslat Saraçoğlu’nun ‘Borç’, Ramin Matin’in ‘Son Çıkış’ ve Murat Düzgünoğlu’nun ‘Halef’ filmleri de yer alacak. ABD’deki en eski Türk film festivallerinden biri olan BTFMF, film gösterimlerinin ardından konserlerle 28 Nisan’a kadar devam edecek. Festivalin kurucu direktörü Erkut Gömülü, Türkiye’de seyirciye ulaşma imkânı sınırlı olan filmlerin Amerikalı seyirciyle buluşabildiği ender platformlardan biri olmasının festivalin en mühim başarısı olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...