Mavi Kuş Anadolu kokuyor

Mavi Kuş  Anadolu kokuyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Oyunun yönetmeni Özgür Kaymak “Mavi Kuş, Anadolu kokuyor ve orada yaşanan hayatları görmemizi sağlıyor” diyor.

MURAT ÖZTEKİN

Usta yazar Mustafa Kutlu’nun en çok okunan eserlerinden ‘Mavi Kuş’ tiyatro sahnelerine taşındı. Bir tren istasyonuna ulaşmaya çalışan kasabalıların yaşadıkları ‘gerçek hayatı’ işleyen hikâye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sanatseverlerle buluşturuluyor. Özgür Kaymak’ın oyunlaştırıp yönettiği eser, Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde yarın ilk gösterimini yapacak.
Sorularımızı cevaplayan Özgür Kaymak, oyunda Mustafa Kutlu’nun anlatımından çok kopmadıklarını söylüyor. Kutlu’nun, kendilerine “Tiyatroda zorlanmayacak mısınız?” diye sorduğunu anlatan yönetmen Kaymak “Eserdeki tadı, tiyatro gerçekliğinde seyirciye verebilmek adına çok çaba gösterdik. Hikâyeyi üç katmanlı bir şekilde anlattık ve bazı değişikliklere de gittik. Mavi Kuş’ta anlatılan hayat ve sinemanın iç içe geçme durumunu, biz tiyatro ile ele aldık” diyor.
Yönetmen Kaymak, eserin önemini şöyle ise ifade ediyor: Kutlu’nun eseri, görmediğimiz, es geçtiğimiz bazı durumları bize hatırlatıyor. Eser Anadolu kokuyor ve orada yaşanan hayatları görmemizi sağılıyor.
Oyun, 24-27 Nisan, 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde seyredilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...