Güney’de sinema rüzgârı

Güney’de sinema rüzgârı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’nin köklü sinema organizasyonlarından olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bugün kapılarını 26. defa açıyor.

MURAT ÖZTEKİN

29 Eylül’e kadar devam edecek festivalde, bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması gerçekleştirilecek. Festival çerçevesinde dünya sinemasının seçkin örnekleri, özel gösterim bölümleri, atölyeler, sergiler ve mülakatlar yer alacak. Yerli sinemanın ön plana çıkarılacağı Altın Koza’nın “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” iddialı filmlerin rekabetine sahne olacak. Bu kategoride yarışacak 12 film arasında Semih Kaplanoğlu imzası taşıyan “Bağlılık-Aslı”, Serhat Karaaslan’ın “Görülmüştür”ü, Nihat Durak’ın “Kapı”sı ve Cenk Ertürk’ün yönettiği “Nuh Tepesi” dikkat çekiyor. Juri önüne çıkmaya hak kazanan filmlerden üçü dünya prömiyerini, dördü ise Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak. Beş film ise, yönetmenlerin ilk eseri…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...