'Senaryo yazmayı Akad’dan öğrendim'

'Senaryo yazmayı Akad’dan öğrendim'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri, Bilim ve Sanat Vakfı Türk Sineması Araştırmaları tarafından, yapılan “3. Eskimeyen Film Günleri”ne misafir olarak Yeşilçam üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

MURAT ÖZTEKİN

Vakfın Fatih’teki merkezinde yapılan sohbette usta yazar, sinemayla çocukluk döneminde Beyoğlu’ndaki Lale Sineması’nda seyrettiği bir Walt Disney filmiyle tanıştığını söyledi. Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Halit Refiğ’le, yazar Kemal Tahir’in evinde tanıştığını kaydeden İleri “Refiğ, Türk sinemasının senaryo yazabilen genç insanlara çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de yapabileceğim hayaliyle senaristliğe kalkıştım” dedi. Senaryo yazmayı usta sinemacı Lütfi Akad’dan öğrendiğini söyleyen İleri “Lütfi Bey, gerçekten olağanüstü bir insandı. Hiç onurumu kırmadan senaryo nedir, sahne planı nedir, bir diyalog nerede işlevsel olur, dilsel ve görsel anlatım nedir, bütün bunları öğretti. Vefat edinceye kadar çok aziz bir dostum ve büyüğüm oldu” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...