Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

14 yaşında finale kalan en genç besteci oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
14 yaşında finale kalan en genç besteci oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / İHA

Uluslararası ödüllü 14 yaşındaki çocuk piyanist Nehir Özzengin, 26. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) HALICI Bilgisayarla Beste Yarışmasında, ‘Umuda Haykırış’ ismini verdiği bestesiyle katılarak finale kaldı.

14 yaşındaki Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi Öğrencisi Nehir, 26 yıldır düzenlenen yarışmada finale kalan en genç besteci unvanını kazandı.

Müziğe 4,5 yaşında başlayan Nehir Özzengin, 7 yıldır Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi’nde aralıksız sürdürdüğü eğitimle, 6 uluslararası piyano yarışmasında dereceler elde ederek ülkesine büyük gurur yaşattı.

Son dönemlerde beste çalışmalarına da başlayarak çeşitli eserler üretmeye başladığını anlatan genç yetenek, 26. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) HALICI Bilgisayarla Beste Yarışmasına ‘Umuda Haykırış’ ismini verdiği bestesi ile katılarak büyük bir başarı elde etti.

Müzik dünyasına yeni besteciler kazandırmak ve Türk kültür hayatını zenginleştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada finale kalan en genç besteci unvanını elde eden Nehir Özzengin, "2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye’deki kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeyip eğitimlerine devam edebilmeleri ve destek olunduğu takdirde her şeyi başarabileceklerine olan inançlarını artırmak amacı ile hazırlanan bir kamu spotunda yer aldım. Çocuklar için düzenlenen yardım konserlerinde de gönüllü olarak sahne aldım. İçinde yer aldığım tüm bu sosyal sorumluluk projelerinin bende bıraktığı izler neticesinde çocuklar ve gençler için bir beste yaptım. ‘Umuda Haykırış’ ismini verdiğim bu eserin, zorluk çeken tüm çocuk ve gençlerin duygularını haykırdıkları bir umut bestesi oldum istedim” dedi.

Nehir, Türkiye’nin en eski beste yarışmalarından olan yarışmanın 6 Kasım’da düzenlenecek finalinde ise Garo Mafyan, İzzet Öz gibi birçok değerli isimden oluşan jürinin önünde ilk defa canlı olarak kendi bestesini çalacak.

Bu yıl, İtalya’nın Puglia bölgesinde düzenlenen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması’nda kendi kategorisinde 1’inci gelen Nehir, 2018 yılında da yine İtalya’da düzenlenen 26. Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması’nda 1’incilik elde etmişti.

Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve 3’üncülük, Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2’incilik dereceleri bulunan genç piyanist, son iki yılda ettiği derecelerle toplamda 6 uluslararası ödülün sahibi oldu.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...