Avrupa, Damla’yı akademiye çağırdı

Düzenleyen:
Avrupa, Damla’yı  akademiye çağırdı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sibel filmindeki performansıyla uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan Damla Sönmez, Avrupa Film Akademisi’nin üyeleri arasına katıldı.

Dilsiz bir kızı canlandırdığı rolüyle hem yurt içi hem de yurt dışındaki festivallerde çok sayıda ödüle layık görülen Sönmez, kariyerinde önemli bir adım daha attı. Başarılı yıldız, Julie Delfy, Dardenne kardeşler ve Colin Firth’ün de üyelerinin arasında olduğu, 32 yıllık prestijli Avrupa Film Akademisinin yeni üyesi olması için davet edildi. Sönmez, geçen yıl da Asya Pasifik Film Akademisi üyesi olmuştu. Sönmez, Akademi’nin üyesi olarak Türk sinemasını uluslararası alanda tanıtmaya devam edecek, Avrupa’nın prestijli sinema ödüllerinde aday filmler için oy kullanabilecek. Sönmez, 12 Aralıkta İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te 33’üncüsü düzenlenecek Avrupa Film Ödüllerine de katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...